• Een overwinning en een nederlaag, een aardig gemiddelde in de overgangsklasse om mee te beginnen maar overwinning 2 zou uiteraard zeer welkom zijn.

   

  Zonder Estelle en Mike (privé verplichtingen)  maar met Duncan (S3) in de basis op jacht naar die 4 punten. Vorig jaar felle duels in de zaal waarbij de overwinningen gedeeld werden en waarbij in de uitwedstrijd meer hadden verdiend, maar dat is inmiddels history.

   

  Ruim een minuut onderweg en we slikken de 0-1 maar vanuit het centrum beantwoorden wij deze tegenslag snel via Lars W.

   

  Daarna een stukje cabaret a la “debiteuren / crediteuren”  als een paal niet goed blijft staan omdat er wat modder / bladeren in liggen. Geen probleem want de stofzuiger kaliber Noo Noo staat langs het veld. De stroom nog even zoeken, scorebord dus uit en even later kunnen we weer verder.

   

  We komen op 2-1 als Sanne netjes naar binnen sprint en de doorloop bal prima omzet in de 1e voorsprong.  Vervolgens krijgen we in een aanval de nodige kansen op 3-1 maar deze valt niet. Pernix teistert onze paal even later, maar weet wel raak te mikken voor de gelijkmaker.

   

  Pernix neem het heft in handen, is steviger in de duels en we moeten toekijken hoe er drie treffers aan Leidse kant vallen en we kijken tegen een 2-5 achterstand aan.

   

  Er moet wel wat gebeuren want het verdedigen is onvoldoende of we nemen te veel risico bij het inspringen wat een vrije kans weggeeft aan de oranje hemden.

   

  Halverwege de 1e helft is het dan als Duncan vrij wordt gezet door de onvermoeibare Lars O – die zich de gehele wedstrijd wegcijferde voor de ploeg - voor de 3-5 waarna de wedstrijd wat gelijkwaardiger aan het worden is.  De schoten van ons missen nog de nauwkeurigheid maar voor de rest is het een uitgebalanceerde pot aan het worden.

   

  Als Lars W met twee treffers de stand op 5-5 brengt zorgen we dat we daad bij het woord (zie vorige alinea) voegen.

   

  Dan is het wel zaak dat we scherp blijven want je krijgt geen tegenstanders waarbij je er dan overheen loopt. Dus als we niet scherp zijn bij de afvang en de passing in de aanval is niet goed loop je 30 seconden later weer tegen een tegentreffer aan.

   

  Onder druk is Jeanine goed voor de gelijkmaker als ze van de zijkant de 6-6 maakt wat helaas weer werd gevolgd door het verlies van een mannelijk duel onder de paal en weer in de achtervolging.

   

  Het is goed om te zien dat de ploeg een zwakke start ook nu kan omdraaien en zich vastbijt in de tegenstander.  Lars W is goed voor de hernieuwde gelijkmaker maar ook nu weer gevolgd door het makkelijk tegenkrijgen van de 8e treffer als er simpel weg rechtdoor weggesprint wordt van onze verdediger.

   

  Jammerlijk valt de 9e treffer ook aan de voor ons verkeerde kant en komt er een wissel aan die

  we een half jaar geleden niet meer voor mogelijk hadden gehouden.

  Wendy had om deze tijd ergens om de wereld heen moeten fladderen met Bram voor haar wereldreis maar Covid gooide roet in het eten. Allerbelangrijkste is dat dit helemaal ruk is voor haar en niets anders maar de bijvangst is dan wel dat ze het spelletje zo miste dat ze besloot weer aan te haken.

   

  Een paar pittige fietstochten als voorbereiding en redelijk hoentje fris weer in het veld, welcome back Post we kunnen je er goed bijhebben en zo zijn de dames met 10 compleet in de selectie.

   

  Terug naar de wedstrijd waarbij een keurige tikbal op Bonno ervoor zorgt dat de aanvoerder onze 8e maakt en nog geen minuut later is het Lars W die zijn vizier aanvallend op scherp heeft staan en we haken weer aan met de 9-9.

   

  Was het Pernix dat het heft in handen nam in de 1e 15 minuten, het is duidelijk dat MV 2 de boventoon voert in het 2e gedeelte. We leggen onze wil op aanvallend en ogen scherper in het tegenhouden van de makkelijke treffers.

   

  Jeanine heeft inmiddels besloten haar sweet spot – vorige week gevonden op het MV veld – mee te nemen naar Leiden want ze maakt in een tijdsbestek van 2 minuten evenzoveel treffers en zorgt ervoor dat we na de 2-1 eindelijk weer op voorsprong komen en dan ook met +2.

   

  In de laatste tellen nog een tegentreffer maar de rust in met 11-10 voor en goed teruggevochten in de wedstrijd, helemaal prima en met vertrouwen de  2e periode in.

   

  We missen de 1e kans(en) op de 12-10 en slikken dan de 11-11 maar geen tijd om te treuren want vanaf nu ging het slag om slag. Wendy viert haar rentree met de 12-11, maar helaas een onnodige vrije bal tegen zorgt voor de gelijkmaker, krijgen we die makkelijke treffers er maar uit.

   

  Dat was, even alles terugkijkend, wel een rode draad aan het worden. Wij moesten redelijk tot zeer hard werken voor de treffers  - wat op zich goed is want je speelt wel op de max – daar waar Pernix iets te makkelijk tot schot kwam. Het is een keuze uiteraard om te voorkomen dat er naar binnen gegaan wordt voor een “koekoek”  maar het sluiten hoeft dan niet helemaal losgelaten te worden in sommige gevallen.

   

  De vrije bal treffer tegen wordt hersteld en Lars W met de 13-12 maar ook nu is het 28 seconden later weer 13-13.  De vraag is wie er het eerste breekt als de treffers in de 1e minuten als rijpe appelen vallen.

   

  Wendy zet haar verdiende stip om in de 14-13 maar ook nu binnen een minuut de 14-14, om redelijk lijp van te worden. ..voor de neutrale toeschouwer leuk maar die zijn er vaak niet dus….

   

  De volgende twee worden ook gedeeld waarbij Annelies goed voorbereidend werk doet en Lars W in vrije positie zet voor de 15-15 en we zijn inmiddels ruim 10 minuten onderweg.

   

  In totaal 22 seconden duurt dit en is het bij de vakwissel toch een vorm van verslapping als we weer gelijk een treffer incasseren maar we zijn van elastiek en moeten nu ook terugveren.. althans dat wordt in het boekje neergezet.

   

  De vraag in een paar alinea’s eerder “wie breekt er eerder” wordt vervolgens een klein beetje beantwoord als de om en om regel wordt verbroken. Pernix komt op +3 en loopt uit naar 15-18. Met nog 15 minuten te gaan op zich geen drama maar wederom de rug rechten is vandaag een brug te ver.

   

  Althans de rug wordt wel degelijk gerecht en de matadors van MV2 geven zeker niet op maar er lijkt iets gebroken. Michelle voor de 16e vanuit onze kant en nu was het 25 tellen wachten op de 19e van Pernix.

   

  Komt ook nog eens voor dat we 4 a 5 schoten al telden die er allemaal uitvallen en dan weet je wel hoe laat het eigenlijk is. Jeanine stip voor haar 4e van de dag – lekker op dreef de laatste tijd Plooster – voor de 17e en met nog 8 minuten is het nog steeds niet gedaan met 17-20 op het bord.

   

  Op het punt dat je dan een stip moet krijgen en je aansluiten moet op 2 is de scheids ook niet goed gezind maar daar ligt het uiteraard niet aan want de heer van Roon staat erom bekend het spel lekker door te laten gaan en dat is prima. Later op de dag zagen we een scheidsrechter duo die een wedstrijd helemaal doodfloot dus liever veel laten gaan is het devies.

   

  We scoren nog beiden 1x keer en eindigen op 21-18 (stip Lars W) en moeten een 2e nederlaag slikken.

   

  Later nog de wedstrijd met de nodige spelers doorgenomen die stuk voor stuk aangaven dat dit niet had gehoeven.

   

  De ene geeft aan “liever zo een wedstrijd waar het slag om slag gaat en we er 18 maken dan een moeizame wedstrijd vorige week waar je moet ploeteren voor de treffers maar wel wint”.  De ander geeft aan dat het in 1e instantie om de winst gaat “hoe lelijk dan ook”. En de 18 nu en de moeizaamheid vorige week heeft dan ook wel iets te maken met de veldgrootte denk ik zo.

   

  Er valt voor beiden wat te zeggen maar uiteindelijk zullen de meeste spelers toch voor de 2e  optie kiezen want dat oogt ook een stuk beter op de ranglijst.

   

  Het zit echt wel goed bij MV2 en klasse genoeg in de ploeg maar het is wel prettig en noodzakelijk dat in een spannende pot de punten in onze tas gaan want op dat vlak is het nu 0 uit 2.

   

  Next week is het TOP3 op ons terrein….TOP heeft 0 uit 3 maar hield koploper BW op een slechts 4 treffers nederlaag dus gewaarschuwd. Wel een grote stap zetten om weg te komen van de 6e plaats en met deze toppers is dat zeker mogelijk.

   

  Over 6 dagen is het game on…..en zorgen dat we On Top eruit komen (gewoon maken die grap).

   

  Eric Plugge

   

  Treffers van: Lars W (8), Jeanine (4), Wendy (2), Sanne, Duncan, Bonno en Michelle (1)

   

  Noo Noo doet zijn werk (bedoel Lars W niet hoor)