• Sponsor in the spotlights Deel 9 Winetastings

    In deze editie van Sponsor in the Spotlights Winetastings.

    Oud Meervolgels trainer Kees van Vliet neemt ons mee naar het wel en wee van zijn wijnpassie. Al menig maal in de kantine van Meervogels kunnen genieten van een meer dan prima winetasting.

    De liefde voor wijn komt goed tot uitdrukking in het leuke interview dat met Kees is gehouden maar laten we niet al te veel weggeven en lees vooral zelf

       1. Stel je zelf eens voor

     

    Ik ben Kees van Vliet, 67 jaar jong, vrijgezel en woonachtig in Leiden, voor mij de mooiste stad van Nederland! Ik ben gepensioneerd waardoor ik veel tijd heb voor al mijn hobby's. Wandelen, fietsen, reizen, fotograferen, schaken, quizspellen, muziek luisteren, films/series kijken, meestal onder het genot van een goed glas wijn!  Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk in de vorm van fietsmaatje en mensen rondleiden in mijn mooie stad Leiden. Daarnaast ben ik bevoorrecht met een fijne vriendschappen waar ik nu ook meer tijd voor heb.

        2. Wat is de binding van Winetastings met Z.K.V. De Meervogels?

    Ik ben oud-trainer van De Meervogels. Ik heb daar een heel leuke tijd gehad en ook fijne contacten/vriendschappen aan overgehouden. Ik vond het ook een hele eer dat destijds de besprekingskamer naar mij is vernoemd, het 'Keeshonk'. Eens per jaar komt ook het oud-eerste team, wat ik destijds trainen gaf, bij mij thuis voor een wijnspijs proeverij waarbij zij voor de hapjes zorgen. Altijd erg gezellig!

    3. Waarom vind je sponsoring zo belangrijk?

    Aan de ene kant een geste aan de club waar ik goede herinneringen aan heb. Aan de andere kant is sponsoring goed voor de naamsbekendheid van Winetastings. Middels het reclamebord geeft het Winetastings ook een gezicht en een grotere bereikbaarheid.

     

      4. Kan je wat meer vertellen over Winetastings?

    Winetastings is ontstaan vanuit mijn passie voor wijn en de behoefte om mijn wijnkennis met andere wijnliefhebbers te delen. Het accent ligt daarom ook op het geven van wijnproeverijen. Dit kan bij mij thuis (thema proeverijen) of bij de mensen thuis waarbij in overleg het thema wordt bepaald. Daarnaast verzorg ik ook inloopproeverijen bij verenigingen, scholen e.d. In samenwerking met restaurant organiseer ik ook wijnspijs diners waarbij ik terplekke toelichting geef op de geschonken wijnen. Ook verkoop ik op kleine schaal wijnen en geef advies wat je erbij kunt eten. Dus bel me gerust!

    Contactgegevens via mijn website www.winetastings.nl

     

     

       5. Hoe heeft de Corona tijd Winetastings geraakt / Hoe zie je de (nabije) toekomst?

    Gelukkig is Winetastings een uit de hand gelopen hobby 😊 waarvan ik niet hoef te leven. Anders had ik wellicht al failliet geweest. Door de coronatijd heb ik geen proeverijen kunnen geven. Dat duurt nu al bijna 2 jaar. Natuurlijk is dat jammer, maar ik ben vanuit mijzelf altijd positief ingesteld en ga ervanuit dat ook een pandemie eindig is. Ook al zullen we er komend jaar, schat ik in, nog wel mee te maken krijgen.

    Maar goed, doordat ik geen proeverijen kan geven heb ik weer meer tijd voor andere leuke dingen die niet/minder corona afhankelijk zijn. Zie ook mijn hobby's bij de eerste vraag. Ik verveel me dus niet! Mijn motto is altijd: Sta niet stil bij de dingen die je niet (meer) kunt doen maar focus vooral op wat je nog wel kunt doen! En dat is ondanks de corona nog best veel!!

     

    6. Wat maakt een goede wijn nou werkelijk een goede wijn en waar is jouw passie voor wijn vandaag gekomen?

     

    Om met de laatste vraag te beginnen, mijn passie voor wijn is zo'n 20 jaar geleden begonnen met een wijnreisje naar de Elzas (Frankrijk). Daar is mijn wijninteresse ontstaan door de met name wat lichtzoete witte wijnen die daar worden geschonken. Je gaat wat boekjes over wijn kopen, wat proeverijen bezoeken en langzaam maar zeker werd ik een beetje 'wijngek'. Dat resulteerde na een aantal jaren in het opbouwen van een wijnverzameling en het kopen van wijnklimaatkasten. En uiteindelijk besloot ik om een eigen 'wijnkelder' te realiseren in mijn appartement op 11 hoog! Een geïsoleerde en  geconditioneerde wijnkamer waar zo'n 500 flessen liggen opgeslagen. Het absolute hoogtepunt van mijn wijnhobby!

    Wat maakt een goede wijn zo goed? Een goede wijn is in de eerste plaats een  wijn die je lekker vindt! En dat is dus heel subjectief want iedereen heeft zijn eigen smaak. Er zijn veel factoren die bijdragen aan het goed maken van de wijn. Het klimaat, het aantal uren zon, de bodemgesteldheid, het weer tijdens de oogstmaanden, de opslag van de wijn, etc. En ook als dit allemaal perfect is wil dat nog niet zeggen dat je de wijn lekker vindt.

    De wijn is dan goed gemaakt maar hoeft jouw smaak niet te zijn. Daarbij wordt jouw smaak ook beïnvloed door o.a. de temperatuur van de wijn, het juiste glas, wat eet je erbij?, bij welke gelegenheid drink je hem? Tip voor een goed wijnboek: "Wijnkenner word je zo" van Ophélie Neiman.

     

       7. Wat wil je nog kwijt aan Z.K.V. De Meervogels

    Dat het jullie komend jaar zowel sportief als in verenigingszin goed mag gaan. Dat jullie letterlijk en figuurlijk een gezonde vereniging blijven!