• MV 2 heeft aan 1 helft genoeg tegen OA voor winst

  We gaan zo richting het einde van een bewogen seizoen dat zich kenmerkte door overwegend geweldige wedstrijden van MV 2 maar het kan zo maar gebeuren dat je in de overgangsklasse – waar je een paar jaar geleden met vlag en wimpel promoveerde na een slachting in de 1e klasse – 2x op een 2e plaats terecht gaat komen.

   

  Een prestatie die meer dan prima te noemen is – indrukwekkend zelfs – maar die ik liever had ingeruild voor een 1e en een 6e plaats maar ja dat gaat het niet worden.

   

  Oost Arnhem uit was een prachtig voorbeeld van de veerkracht van MV 2 dit jaar waarin we in het begin omver geblazen werden door de Arnhemmers maar waar we stukje bij beetje de comeback in zetten en de 2 punten mee naar huis namen.

   

  Op de bank de nog steeds geblesseerde Mike de V en de langdurig absente Kelly (deze week helaas de minst gunstige uitslag namelijk wederom een afgescheurde kruisband, &$#)&$)@#@) Bonno was ook ziek maar op tijd hersteld om te starten. Mike Roos door naar S1 en dan om 15.00 starten maar.

   

  Nou we hadden zeker geleerd van de flitsende start van de tegenstanders want deze keer waren de rollen duidelijk omgekeerd. Binnen 8 minuten blazen we OA omver en geven gas op een manier die MV2 zo kenmerkte dit seizoen.

   

  Lars W met een VB, Duncan vanuit het achterveld, een korte kans van Otje en Otje ook met een achterveld treffer en dan nog een keer naamgenoot v.d. Weg en na 8:34 is daar de 5-0 voorsprong.

   

  Het zou de opmaat worden voor een wedstrijd die geen wedstrijd zou worden en waar MV2 een maatje te groot  zou zijn voor een toch goede naam in het korfbal. De ploeg die meestal garant staat voor een flinke dosis agressie (op de goede manier) werd van links naar rechts geslingerd.

   

  Er volgen 2 OA treffers maar vrije ballen van Bonno en Lars W herstellen de +5 voorsprong  en wachten is op meer. In voetbalpotjes zie je soms het percentage balbezit en dat kwam toch zeker uit op 70-30 in ons voordeel.

   

  Er volgen een aantal aanvallen waar we meer dan 10 schoten lossen maar niet accuraat genoeg zijn. OA benut wel de enkele kans die ze krijgen en komen op 7-3.

   

  Dan weer een typische treffer van een speler die MV erg gaat missen komend jaar (gaat reizen o.a.) want Otje doet Herman van Veen eer aan als hij al vallend, duikend en weer opstaat en scoort  HOE DAN ? maar 8-3.

   

  De 8-4 valt weliswaar maar Duncan werkt een doorloop prima af als hij de bal snel moet loslaten om de paal niet voorbij de lopen en deze knikker dan kruipend over de korf ziet gaan voor de 9e.

   

  Michelle maakte de 1e damestreffer en zodoende rusten we met een 10-4 tussenstand , geen vuiltje aan de lucht hoe we ook deze tegenstander al snel op de knieën krijgen.

   

  Ja en dan de 2e helft en daar waar je superlatieven tekort komt in de 1e helft is dat effe niet het geval in de 2e periode. OA scoort na 18 seconden maar is onvoldoende bij macht om ook maar aan te haken.

   

  Een stip die al in de 1e helft long in the making was zorgt voor onze 11e door Bon maar dan is het maar liefst 16 minuten wachten op een nieuwe treffer door Otje. De gasten scoren ook maar 2x in deze periode en dus staat het met nog 13 minuten te gaan 12-7.

   

  De mooiste bewaren we dan wel voor het laatst als Duncan in de draai als half vliegend meer dan fraai afwerkt en de bank dat honoreert met een staand applaus. Het slotakkoord wordt door Lars W gegeven (inmiddels in de selectie van Meervogels sinds 2013 al weer goed voor een 810 tal treffers). Ja dan moet je er maar 1.000 maken chef, eerder mag je deze mooie club niet verlate.

  De eindstand komt tenslotte op 14-9 waar we de 2e helft ook schriftelijk hadden kunnen afdoen. Net als bij Rohda was de tegenstander al murw gebeukt voor de rust maar hadden we niet de ….(vul maar) om voor de nekslag te gaan om een imponerende zege te kunnen gaan.

   

  De 2e plaats blijft in onze handen en komend weekend wederom een thuiswedstrijd tegen onze vrienden van Mid-Friesland.

   

  Mooie zege luitjes , indrukwekkend hoe jullie grote delen de wedstrijd beheersten.

   

  Eric Plugge

   

  Treffers van Lars en Lars (4), Duncan (3), Bonno (2) en Michelle (1)

   

  Foto’s volgen