• MV 2 komt net tekort in thriller tegen MF 2

  Onder een stralende zonnetje de 2 achtereenvolgende thuiswedstrijd , dit keer tegen een stug Mid – Friesland zoals wij nog kennen van de uitwedstrijd. Strijdend tegen degradatie konden we wel wat verwachten wat ook bewaarheid bleek te zijn.

  De 1e klap komt van de Friezen maar gedurende de 1e helft nemen wij het heft in handen. Al snel komen we langszij door treffers van Lars W en Mike die het vizier van afstand op scherp hebben staan. Michelle voor de 3e van de zijkant maar 2 dames treffers van het centrum zorgen weer voor een gelijke stand.

  We nemen het heft in handen en trippelen weg als Mike ogenschijnlijk makkelijk maar daarom niet minder knap de stand met twee knallen richting 5-3 brengt en als Lars W stipt staan we verdiend op een 6-3 stand en kunnen de Friezen enkel toekijken.

  Wel moet de focus volledig blijven want te veel vrijheid bij de ene en een communicatie foutje onderling bij de andere zorgen ervoor dat ze aanhaken en de comeback is volledig als halverwege ook de 6-6 valt. Gezien het spelbeeld niet helemaal de juiste verhouding maar daar malen de gasten niet om.

  We blijven de wedstrijd ietwat dicteren maar het wordt gelijkwaardiger en gelijkwaardiger. De 7e van ons door Jeanine wordt 7-7, en ook als we er twee voor komen als Mike en Michelle treffen levert dat geen stress op bij de Friezen.

  De 9-8 van MF wordt gevolgd door de mooiste van de dag als Lars W een prachtige snelle pass geeft op de keihard werkende Duncan die in komt lopen en op tijd de bal van een hele korte afstand afmaakt voor de 10-8 een hoogtepunt in een zeer intense wedstrijd.

  De laatste komt op naam van de gasten en zodoende met een +1 naar de kleedkamers toe. We kunnen er mee leven maar hadden het gevoel dat de voorsprong iets meer had kunnen zijn maar dit dan maar in de 2e helft uitvoeren.

  Bij de les bij de start van periode 2 ? Nee niet echt want na 9 tellen ligt de 10-10 er in en kan je weer opnieuw beginnen.

  Het was inmiddels wel duidelijk dat wij het Rohda en OA scenario niet zou volgen want daarvoor was de tegenstand vandaag een hele andere.

  De 1e achterstand zorgt echter wel voor de reactie die je hoopt. We verhogen het tempo en binnen no time hebben we trio aan treffers aan elkaar geregen , over een tussensprint gesproken. Lars W met een vrije bal, Milou heerlijk van de zijkant na zich vrijgelopen te hebben en Mike met een stip nadat de eerder genoemde Milou in de mangel wordt genomen.

  MF haakt aan met de 13-12 en dan volgt weer een staaltje van “moet dat nou en hoe zit je op je stoel”. Milou valt ongelukkig en komt niet zachtzinnig op de grond. Ja het is een regel maar in een wedstrijd met wederzijds respect wacht je dan even zoals wij ook deden in de 1e helft, nee het hoeft niet maar is wel zo netjes.

  Jan Theun Visser, coach van MF liet echter duidelijk hoorbaar SCHIET dus laat Milou maar liggen en dus liet blijken dat zijn dame moest schieten en dat meermalen, bal gaat mis, karma ..weet je we laten het daarbij.

  Lars W schiet even later wel raak voor de 14-12 en we gaan richting laatste kwartier. Een makkelijke stip tegen en 5 minuten later staan we weer aan de verkeerde kant van de score met de 14-15 en vraag je je “hoe dan”.

  We gaan hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker en vergeten twee keer te passen als onze heer door het centrum doorkomt maar helaas. Even later wel gejuich voor de onzen als Daphne eerst foutief wordt gestopt waar het niet evident was dat er een stip zou volgen maar omdat de bal toch binnenvalt kon de in de laatste 10 minuten want wankel leidende man in het groen de 15-15 noteren. Vooral het slimme vasthouden onder de paal van Dirjan Bouma van onze heren onder de paal ontging hem volledig. Overigens na de wedstrijd bleek maar dat een irritante maar slimme speler als Dirjan heel schappelijk is in een gesprek met Lars van der Weg, zo kan het dan ook weer, klasse.

  Een bloedstollend slot want ondanks dat MF twee x scoort weten wij dat ook te doen als Duncan stipt en met nog iets langer dan een minuut te gaan ook Jeanine met 1 hand treft voor de 17-17.

  Helaas hadden de gasten nog 1 verrassing in petto en wel een nare als ze de winnende treffer vanaf de achterlijn binnen knallen.

  Een zure nederlaag tegen en ploeg die gezien hun vechtlust te laat op de ranglijst staan maar waarbij de winst van vandaag ze wel definitief uit de zorgen brengt. Bij ons niets meer op het spel maar deze 2 hadden wij graag binnengehaald om nog een beetje extra spanning naar Wageningen te brengen volgende week.

  Een wedstrijd waar beide ploegen echt wel wilden maar wellicht MF net iets meer. De neutrale toeschouwer zal ongetwijfeld hebben genoten van de strijd maar die zijn er niet zo vaak haha.

  Tempo komt langszij en KV Wageningen heeft aan een gelijkspel volgende week genoeg tegen ons om hun kampioenschap te vieren. Laten we toch eens kijken of we dat feestje nog kunnen bederven….waarom niet J.

  Eric Plugge

  Treffers vandaag van : Mike (5), Lars W (4), Michelle, Duncan en Jeanine  (2), Milou en Daphne  (1)

   

  Flamingo Roos