• MV 2 verzuimt in 1e helft MF nekslag te geven en verliest

  Een wedstrijd waarbij de variant in Friesland een nare smaak naliet door de onverkwikkelijke schorsing van Bas en het wegvallen van Bonno met een akelige enkelblessure die hem maanden aan de kant liet. Dan maar de versie 2.0 in Zoetermeer.

   

  Een prima begin als we heer en meester zijn in eigen huis. Binnen 7 minuten een 3-0 voorsprong door treffers van Bastiaan , Wendy en Danny en je zat te wachten op meer. MF was hulpeloos in de 1e fase en kon geen schot van betekenis lossen. We weten het echter niet door te drukken en zo kon het gebeuren dat MF pas in de 13e minuut hun openingstreffer noteerde en dat dan enkel door een communicatie foutje bij de onzen.

   

  We schieten dat het een lieve lust is met een kansenverhouding van 3 staat op 1 maar op de een of andere manier dwarrelen zekere treffers er weer op miraculeuze wijze uit.  We doen een flash forward en haten de uitspraak “als je het zelf niet afmaakt dan …..”.

   

  Een oud trainer van het betaald voetbaltrainer had ook ooit eens een term bedacht zijnde “scorebordjournalistiek” daarmee aangevende dat een stand op het scorebord niet de verhoudingen hoeft weer te geven. Nou Co (red: het was Co Adriaanse) had gelijk want bij de 3-3 kon je eigenlijk niet voorstellen dat dit de stand want gezien het spelbeeld.

   

  Het was wel de periode dat MF beter in de wedstrijd kwam en zich onder onze druk uitspeelde en zelfs op een 3-4 voorsprong kwam maar dan praat je al over 8 minuten voor de rust.  Danny weet deze wel snel te pareren maar de verhoudingen waren aan het verschuiven en nu waren wij de jagende partij.

   

  Maar liefst 4 seconden konden wij “genieten” van de gelijke stand want de 4-5 viel even later net als de 6e Friese treffer door een slimme vrije bal. Eline met een stip in tweeën maar het slotakkoord was voor de gasten dus met -2 richting de kleedkamers en je denkt dan werkelijk “HOE DAN”.

   

  Waren de treffers nog duur in de 1e helft, de tweede periode was anders en werd de inkt flink gebruikt. Bas laat zijn heer kiezen en die kiest verkeerd waardoor Onderwater jr met 1 hand scoort voor de 6-7.

   

  De volgende 4 treffers worden gedeeld waarbij Menno opgelucht adem haalt in de zin van “eindelijk” en Bas vanaf een aangegooide bal van zowat de grond nog omzet in een mooie treffer en de 8-9 na een kleine 7 minuten in de 2e helft.

   

  De stemming wordt er wel weet beter op als we als jagende ploeg weer aanhaken door een fraaie doorloop van Wendy. Een paar makkelijke treffers tegen in geheel vrijstaande positie zorgen ervoor dat we weer moeten achtervolgen waarbij Eline wel de onze scoort maar met 10-12 een kwartier voor tijd wordt het toch steeds moeilijker om de twee punten in huis te houden.

   

  Eline met een fraaie treffer nadat ze eerder in de beweging werd geduwd en gelukkig viel de bal binnen want dat was geen zekerheid voor een stip. Ja een stip moet je verdienen maar als je , als Thom een keer of drie langs zijn heer flitst en bij het afwerken op je handen wordt getikt  en niets verdiend omdat het wellicht te snel gaat voor de leiding dan is het wel over en uit.

   

  Nee dat is niet de oorzaak van de nederlaag maar slecht een kanttekening waard. De ingebrachte Jaimy weet wel 2x te scoren maar MF speelt de wedstrijd vakkundig uit waarbij de 13-17 wel wat geflatteerd is maar waarbij wij in de beginfase helaas nalieten om daar het verschil te maken.

   

  Al met al een goede wedstrijd van de onzen maar typisch een gevalletje “het viel net niet onze kant op vandaag”…..

   

  De gasten passeren ons op de ranglijst en spekken nog wel de kas als ze massaal het broodje van de dag komen oppeuzelen dus daarvoor dank en een veilige terugreis met dat pokkeneind te gaan naar Reduzum.

   

  Eric Plugge

   

  Treffers van : Bastiaan en Eline 3, Wendy, Danny en Jaimy (2), Menno (1)

   

  Pass van Bas op de vrijlopende Wendy