• MV2 in Wageningen onderuit

  Na een dikke 107 km op de fiets komen wij dan op het op een na mooiste korfbal sportpark van Nederland. Onderweg nog eens het seizoen laten voorbij komen in de pittoreske dorpjes en met een goed gevoel aangekomen aan de Marijkeweg te Wageningen.

  De wedstrijd stond in het teken van het kampioenschap van Wageningen 2 dat wij hopelijk wat konden verstoren.

  Vooraf nog een minuut stilte voor een overleden vrijwilliger van de thuisploeg wat mooi werd weergegeven op de site en waar toevallig zijn zoon plaats nam naast ons tafeltje, ja dat zijn klotemomenten indeed en dan is korfbal even op de 2e plek.

  Goed het verslag moet nu eenmaal worden geschreven en dus starten we met een 1e periode van de wedstrijd waar we zeker gelijkwaardig zijn. Twee treffers van Wageningen worden teniet gedaan door een vrije bal van Bonno en een fraaie treffer van Lars W die rekening houd met de opstekende wind. Helaas missen we nog een stip die het begin nog fraaier had kunnen maken.

  Vanaf dat moment is er een steekspel waarbij de thuisploeg steeds het heft in handen neemt en wij de achtervolging inzetten. Lars W en naamgenoot O zorgen dat we niet een te grote klimpartij moeten uitvoeren om bij te blijven (5-4 achter).

  Over klimpartij gesproken, Lars O gaat de Alpe DuZes doen op 2 juni en wie nog wil doneren voor dit geweldige doel kan dat zeker nog via deze link go gozert.

  Terug naar de wedstrijd waar we echt niet de mindere zijn, ook niet als het 8-4 wordt maar waarbij de wedstrijd wordt bepaald door details. Het paar keer de bal simpel in de handen van de tegenstander gooien helpt daar dan zeker niet in mee. Met deze -4 gaan we de kleedkamers in waarbij het gevoel is dat we niet verloren zijn.

  Een prachtige 1 – 2 tussen Otje en Marisha zorgt voor de 1e treffer na rust , onze 5e. Als na een nieuwe thuistreffer vervolgens Duncan heerlijk van de zijkant en Lars “ hangend in the air”  bal de stand op 7-9 brengen gloort er weer de nodige hoop want er zijn tenslotte nog 21 minuten te gaan.

  We balanceren nog een paar keer op 2 punten als Milou en Lars (stip) de stand uiteindelijk op 9-11 brengen en de klok 16 minuten aangeeft. Wat gebeurt er met de zenuwen van de thuisploeg als we op 1 punt zouden komen, kampioenskriebels waarbij dan niets meer lukt?

  Helaas , helaas, helaas waarschijnlijk was de geur van champagne en bloemen ruikbaar want de 4 treffers die volgden maakte een illusie dat wij de aanstaande kampioen op  eigen veld konden laten struikelen.

  Gek genoeg zorgen wij dan weer voor de laatste drie doelpunten als Michelle en Mike (2x) nog treffen maar het is het gebruikelijke doekje tegen het bloeden en zorgt enkel nog voor een score verbetering als we eindigen met een 16-12 eindstand.

  Over twee wedstrijden was Wageningen iets beter (thuis in Zoetermeer doordat we niet alle spelers tot onze beschikking hadden) maar dan vooral in het middelste gedeelte van de 2e helft.

  Zoals gezegd op details wordt het dan beslist als het dicht tegen elkaar ligt en dat had Wageningen net iets beter in de hand. Gefeliciteerd met het kampioenschap hierbij!

  Nog twee potjes en we gaan er vanuit dat dit niet als een nachtkaars uitgaat en dat Tempo en Nic nog een MV 2 tegenover zich vind dat vol voor de winst gaat, afgesproken ? ik zeg AFGESPROKEN?  Mooi zo haha

  Eric Plugge

  Treffers van : Lars W (4), Lars O, Mike, (2), Bonno, Milou, Michelle en Duncan (1)

  Duncan op schot