• Kandidaat Voorzitter Tom Duijvestijn: “Wie is dat eigenlijk en waar staat hij voor?”

    Alvorens je kandidaat te stellen voor een vereniging als ZKV De Meervogels, vraag je je af waar staat die vereniging (voor) én waar vind ik dat het naar toe zou moeten met die club. Na verkennende gesprekken met de aftredend voorzitter, Joep Buitink en zittend penningmeester, Tim Borger, ben ik voor mijzelf gaan schrijven. Het concept kwam snel tot stand door samenwerking met Joep en Tim. Nadat ik met het voltallig zittende bestuur een sessie had gehad over de focuspunten en de koers die er naar mijn idee gevaren moet worden, was ik er snel uit. Er is de afgelopen tijd goed gewerkt om de vereniging financieel gezond te krijgen en te houden. Het vernieuwde Algemeen Beleidsplan voor ZKV De Meervogels gaat daarmee verder en staat nu op papier. Ik nodig iedereen uit het te lezen en te bediscussiëren. De komende periode tot aan 2020 moet er gewerkt worden aan behoud en groei van leden, dit moet een focus hebben. Een vereniging worden waar Presteren op niveau met plezier in korfbal voorop staat, wordt voor mij het hoofddoel. De rest komt dan namelijk van zelf omdat mensen er dan bij willen horen. 

    Als we gezamenlijk in staat zijn met lol te korfballen en/of de korfbal(vereniging) op wat voor manier dan ook van dienst te zijn, dan is mijn missie geslaagd. Een goede organisatie met ruim voldoende vrijwilligers (bestuur, scheidsrechters, scheidsrechter beoordelaars, scheidrechterbegeleiders, juryleden, trainers, coaches, teambegeleiders, facilitaire mensen, kantine bezetting, sponsor commissie, PR & Marketing, evenementen commissie) moet de fundering zijn van ons (Meervogels)huis. Daarop gaan we verder bouwen. Niet alleen Topsport en Jeugd krijgt de aandacht. Ook Wedstrijdsport, Breedtesport, de scheidsrechters en Kombifit krijgen focus. Maar wie gaat dat allemaal doen? Daar gaan wij samen de komende weken en maanden werk van maken. Met name door aandacht te geven. Want "met aandacht maak je alles mooier" of zoals een andere reclamespot zegt, “daar word je blij van”.

    Tom is bijna 50 jaar. Getrouwd en woonachtig met Esther (die het hele reilen en zeilen van de kantine coördineert) en zijn twee dochters Bärbel en Käthe die allebei in de junioren korfballen. Hij is zelf als mini begonnen en is in de jeugd een “aardige” korfballer geweest die via De Raven, HKV en Die Haghe zijn spelersloopbaan bij Phoenix beëindigde. Na jaren niets met korfbal te hebben gedaan en de kinderen wilde gaan korfballen, heeft hij samen met ouders die vroeger gekorfbald hadden de welpen bij ZKV De Meervogels weer opgestart. Het ene jaar trainde hij zijn oudste dochter en het seizoen daarna zijn jongste; dit ging door tot en met de B jeugd. Vier jaar teambegeleider van de Topsportselectie en 2 jaar lid van de TC geven een goed beeld hoe Tom in de vereniging staat.             
                             
    Mocht je nog vragen hebben, loop dan even bij mij langs op het veld. Of beter, kom 9 september a.s. naar de Algemene Leden Vergadering.
     
    Groet,
     
    Tom