• Wedstrijdsportselectie klaar voor de competitiestart 2016-2017

    De afgelopen weken stond in het teken van de voorbereiding op seizoen 2016-2017; het jaar waarin de Wedstrijdsportselectie bij ZKV De Meervogels van start gaat. Nadat er in juni en juli “gewoon” is doorgetraind begon 9 augustus alweer de eerste training van dit seizoen. Er is hard en goed gewerkt.  Ook tijdens de eerste wedstrijden op onze Driekamp. E.e.a. heeft inmiddels geleid tot een selectie, zodat op dit moment iedereen weet of hij in het eerste of tweede wedstrijdteam zit, én is er zorgvuldig gekeken wie er als algemeen reserve (AR) in het derde gaat spelen.

    Zoals vorige maand al bericht, zochten we voor de wedstrijdsportselectie nog een trainer. Inmiddels hebben we gesprekken gevoerd met betrokkenen en kunnen we melden dat Eric van der Weg per direct ook zal worden toegevoegd aan de technische staf van de wedstrijdsportselectie. Eric heeft zijn hele korfballeven bij Die Haghe doorgebracht. Naast dat hij daar op een hoog niveau speelde, heeft hij training gegeven aan jeugdploegen en een aantal jaren in de TC gezeten.  Doordat zij naar Zoetermeer zijn verhuisd, en zijn zonen (Lars en Jordi) zijn gaan korfballen, kwam hij uiteindelijk bij ZKV De Meervogels terecht.

    Op nadrukkelijk verzoek van de trainers en coaches zal de wedstrijdsportselectie zoveel mogelijk als één groep gaan acteren om de doelstellingen gezamenlijk te gaan realiseren. Dinsdagavond zal de groep daarom door Peter Westerhuis en Eric van der Weg worden getraind en donderdag zal Bob Korte de hele groep trainen, waarbij Xander Theil op verzoek aanhaakt. Bob coacht het derde en Xander het vijfde. De technische staf is daarmee compleet en de selectie klaar voor de competitiestart!

    Wij wensen de hele Wedstrijdsportselectie en haar staf een mooi seizoen 2016-2017 toe.

     

    Groet,

    Tom

    TC-lid Coördinator Wedstrijdsport