• Verslag van de JAV

    Afgelopen vrijdag 12 januari 2024 hebben we in ons clubhuis het seizoen 2022-2023 officieel afgesloten met de JAV. Deze was al in november gepland, maar door een samenloop van persoonlijke omstandigheden binnen het bestuur, werd het 12 januari. Maar “elk nadeel heb zijn voordeel”: We konden nu de JAV met de nieuwjaarsborrel combineren.

    Er was een gemêleerd gezelschap aanwezig, van jong tot belegen en wat ouder, spelende leden, maar ook een aantal ouders van jeugdleden.

    Na het doornemen van de verslagen van de verschillende commissies werd er gekeken naar de financiële stukken van afgelopen seizoen. Daarnaast werd de begroting van het huidige seizoen bekeken. Belangrijk om te weten is, dat de contributies op dit moment niet worden verhoogd. Maar, omdat we huurverhoging verwachten vanuit de gemeente, gaat de contributie wel vanaf 1 juli met 2,5 procent omhoog.

    Daarna hebben we wat wissels binnen het bestuur behandeld. Hans Kemps heeft na 5 jaar penningmeester te zijn geweest het stokje overgedragen aan Maaike Schrijver. Petra Janssen was de afgelopen 4 jaar secretaris en bij gebrek aan een voorzitter ook vicevoorzitter. Zij is gekozen tot voorzitter en blijft waarnemend secretaris. We hopen wel zo spoedig mogelijk een nieuwe secretaris te vinden.

    Binnen de vereniging veranderen ook een aantal andere zaken. Renee Pauptit en Chantal Westerhuis zijn gestopt met hun werkzaamheden voor de BAC. Ed en Wilma Spoorendonk stoppen vanaf eind januari met het runnen van de ledenadministratie. Allen werden in het zonnetje gezet tijdens de vergadering.

    Verder was er ook een ‘in het zonnetje’ voor de groep mensen die de Super Vogels (G-korfbal) groep hebben opgestart en de scheidsrechterscommissie.

    Bij 'blik op de toekomst' hebben we gesproken over de zaken die we willen gaan aanpakken in de komende tijd. Naast zaken voor het bestuur willen we bijvoorbeeld ook het clubhuis een update gaan geven. En heel belangrijk: Onze vertrouwenscontactpersoon Ingeborg Landweer heeft uitgelegd dat we aan de slag moeten met afspraken om een veilig sportklimaat bij De Meervogels te borgen. Binnenkort delen we meer informatie over dit alles.

    De vergadering werd gesloten en daarna hebben we gezellig met elkaar het glas geheven op een sportief nieuwjaar.

    Groeten van het bestuur.