• Deel 6 Sponsor in the spotlight RAS Catering

    Stel je zelf eens voor alsmede jouw bedrijf

    Bedrijfsprofiel

    De kracht die wij bezitten en die wij willen laten zien en beleven, is dat cateren en dienstverlening altijd zijn gebaseerd op de vraag van de opdrachtgever of gast hoe groot of klein die opdracht ook is. De opdrachtgever of gast, met zijn vraag en zijn specifieke wensen, staat centraal in deze uitvraag. Wij zijn een gespecialiseerde groep serviceverleners die een verlengstuk willen zijn van uw gedachten en wensen.

    RAS Catering heeft de wensen van de klant hoog in het vaandel. Wij onderscheiden ons door niet in pakketten onze dienst aan te bieden, maar dit geheel samen met de klant op te stellen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de klant z'n eigen identiteit behoudt.

    RAS Catering B.V.                        www.rascatering.nl        06 18082287

    Maatwerk: elke opdracht, elke catering, elk contact opnieuw.

    Ras Catering is ontstaan in 2008 uit de gedachten dat ik, Ruud Slootweg, graag mensen wil laten genieten van eten en drinken en……hun ontzorgen m.b.t. inkoop, verzorging en productie, altijd gerelateerd aan de wens van de opdrachtgever.  

    Wij zijn actief in verschillende categorieën van catering;

    Bedrijf Catering,   Facilitaire Dienstverlening m.u.v. de schoonmaak (lunch  koffie/ thee , interne evenementen en bijeenkomsten,  receptie diensten Postkamer en vele andere werkzaamheden

    Party Catering, Alle voorkomende cateringsoorten van BBQ tot luxere Diners, Kok aan huis, of waar u ook ondersteuning in wenst m.b.t. eten en drinken. Niets is ons vreemd of te gek. Als standaard gaan we uit voor de verzorging hiervan, vanaf 20 personen. (Dit geldt niet voor de optie kok aan huis, hier gaan uit vanaf 4 pers.)     

    School Catering,   Verzorging van de Kantine, op de wens van de klant en binnen de kaders (gezonde schoolkantine) van het Voedingscentrum. Tevens verzorgen wij de maaltijden voor de Franse school in samenwerking met DeliDej. (gemiddeld 200 maaltijden per dag)

     Lunch services, Op aanvraag verzorgen wij warme en koude lunches voor bedrijven en verenigingen. Deze zijn weer sterk verschillend van elkaar. Waar het ene bedrijf kiest voor een broodjeslunch, kiest een ander bedrijf of vereniging voor een uitgebreide warme lunch.  Deze leveren we deze in buffetvorm aan. En komen later terug om de vuile vaat weer op te halen.

     NIEUW,NIEUW,NIEUW vanaf sept 2021:

    Woonwarenhuis de Springplank

    Vanaf Sept 2021 zal RAS Catering ook de restauratieve voorzieningen vorm gaan geven bij woonwarenhuis “de Springplank” aan de edelgasstraat in Zoetermeer.

    Deze samenwerking  met Stichting Zorg Samen Doen is er voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking die recht hebben op dagbesteding. Wij bieden een zinvolle en passende dagbesteding met uitdagende leerdoelen en professionele begeleiding. Wat ruimte bied aan mensen met een beperking, om zichzelf in hun kracht te zetten en uitvoering te geven in de winkel. Een geselecteerde groep gaan ook werken bij ons in de catering, keuken en restaurant.  Aankomende koks, gastheren en gastvrouwen die bij ons in opleiding gaan

    Wat is de binding van RAS met Z.K.V. De Meervogels?

    Als oud korfballer bij o.a. Olypiaan in Den Haag was ik maar al te trots dat mijn dochter Ilse koos voor korfbal bij de Meervogels op 9 jarige leeftijd (ze is nu 34) Sinds deze tijd ben ik altijd actief geweest bij de Meervogels als coach, trainer en speler, in verschillende commissies en later in het bestuur. Toen ik in 2008 voor mij zelf begon werd de combinatie actief in de vereniging en actief in het bedrijf steeds moeilijker. Om toch verbonden te blijven met de Meervogels ben ik in 2010 Ploeg Sponsor geworden van een recreatieve ploeg binnen de vereniging, om ook op deze wijze te kunnen aangeven dat de groei van de vereniging niet alleen wordt gevormd door de top ploegen. Lager spelende ploegen geven de kracht aan de vereniging en dragen sterk bij tot een breder kader.

    Enige tijd is er voorbij gegaan en mijn borden stonden nog steeds langs de velden. Tot vorig jaar, toen sprak de sponcorcomm. mij aan of ik toch weer actief wilde gaan sponseren. Het gevoel zat er nog steeds dus ik heb besloten dit weer te doen. De binding en het Meervogels gevoel blijft toch altijd bij je.

    Korfbal is de enige en echte familiesport in de wereld. En dat draag ik een warm hart toe. Mijn huwelijk met Carla en het huwelijk van Ilse met Ronald Spoorendonk (Beide Korfbalhuwelijken) geeft volgens mij nog beter weer wat mijn gevoel hierbij is.

    Waarom vind je sponsoring zo belangrijk?

    Ik blijf vinden dat verenigingen, zoals de Meervogels, bij dragen aan een gezond en een gezellige tijd voor jeugd en volwassenen. Ik blijf ook vinden dat Meervogels hun kop boven water moet kunnen houden en weerstand moet hebben en geven aan alle tijden en invloeden van buitenaf. De verenging moet blijven bestaan en daar zijn sponsoren bij nodig. De financiële status is ( zeker na een jaar corona) zeer kwetsbaar, omdat er ook steeds meer subsidies wegvallen of opdrogen. Elke sponsor hoe klein dan ook is van levensbelang voor de Meervogels. VELE KLEINTJES MAKEN EEN GROTE.

     Hoe heeft de Corona tijd RAS geraakt / Hoe zie je de (nabije) toekomst?

    Zoals duidelijk is, is catering een Horeca onderneming die in het algemeen hard zijn geraakt door de corona. Wij vooral in de partycatering 100% vermindering, gelijk aan geen inkomen. Bij de schoolcatering is het te behappen omdat DeliDej is doorgegaan aan het leveren van maaltijden bij de ouders van de kinderen, maar ook hier 60 % vermindering. Bedrijven sluiten hun kantine of restaurant en gingen massaal thuis werken. Ook hier geen inkomen. Geen aanvragen voor lunches of andere opdrachten. Ik denk dat ik niet hoef aan te geven hoe hard Corona ons heeft getroffen.

    Maar er is altijd licht aan de horizon, tot op heden hebben we het overleeft met steun vanuit de regering, ik  hoop op een redelijke regeling vanuit de belastingdienst wegens de achterstanden die zijn opgelopen voor de LB en OB. In Sept starten met een nieuwe uitdaging. De scholen zijn weer open en mondjes maat komen er weer mensen naar hun werk. De eerste meetings zijn al weer geagendeerd. Dus vooruit ….we gaan dit ook weer overleven. Het is net een erg lange Winterslaap waaruit we moeten ontwaken

    Welk advies heb je voor ondernemers die in de Corona tijd het hoofd boven water houden of die willen beginnen?

    Voor ondernemers die het hoofd boven water hebben gehouden …

    BLIJF IN JE ZELF GELOVEN.

    HULPVRAGEN IS GEEN ZWAKTEBOD MAAR JUIST EEN EXTRA KWALITEIT

    Voor de starters onder ons

    Lees het boek van  Ben Tiggelaar                  DROMEN      DURVEN            DOEN

     High tea op locatie

     

     

     

    Joud buffet op locatie

     

     

     

    Assortiment hapjes

     

    Met vriendelijke groet,

     

    RAS Catering B.V.

     

    Namens deze,

    R.A. Slootweg

    DGA RAS Catering BV